vara

sâmbătă, 12 iunie 2010

SOLUŢIE de criză CANICULARĂ:)))















14 comentarii:

  1. Animăluţe, animăluţe ... ce bine ştiu să se descurce.
    Sal CELLA, m-am răcorit un pic, pupă-i pe Tano şi Capi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Tano și Capi au noroc , se bălăcesc în piscină, dar pufosul Snejinka are nevoie, ca Serafina, de periaje zilnice și apă pe blăniță, cât de des!
    Eu aș avea nevoie de un suc de soc, că nu-mi iese! Vă pup, dragii mei! :P

    RăspundețiȘtergere
  3. @NICU- dacă o să îi pot potoli poate:)
    e cam greu că sunt nărăvaşi tare
    împreună cu ei/ele (re)învăţ descurcatul încurcatului ălora de care nu (mai)ţin seamă

    RăspundețiȘtergere
  4. @Mirela- îi bălăcim noi:))) că le dăm exemplu
    pe Snejinku îl periem mult mai des deşi se joacă cu peria şi nu-i place periatul pe burtică. oy, oy, oy ce ghiduşii prestează:)
    la câtă socată am făcut îţi putem livra la domiciliu
    vrei reţeta?;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Io vreau lighean d-ala ca a lui Tano!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce fericiti sunt toti ca au racoare si umbra.
    Eu am baut socata, acum ma apuc de o inhhetata pe care am primit-o exact acum vreo doua minute. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Socata e foarte sănătoasă. Acum socul s-a trecut pe la noi, nu mai putem face, fiindcă nu ne-am îngrijit să punem la uscat...
    Pentru piscină vă felicităm! :) Tano şi Capi au mare noroc; noi avem nişte căţei foaarte mari :) cred că ar trebui un vas enorm ca să-i putem bălăci.
    Snejinka, du-te îngeraş şi fă nani la umbră, în tufe, asta-i viaţa de motan! :)
    Vă pupăm pe toţi, sunteţi frumoşi, ne-am răcorit pe blogul vostru. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, chiar vreau reteta! Multumesc anticipat. sa dai detalii. niciodata nu-mi iese ca lumea, nu e sifonata sau e prea fermentata si nu mai e buna. Sa vedem, spune-mi secretul! va pup! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru Mirela, reteta de socata:
    pentru un borcan de 5 l, pui:
    5-6 flori de soc, doua lamii taiate felii, pe care le storci un pic cind le pui in borcan, 500 gr.zahar, doua lingurite sare lamiie, completezi cu apa,(de preferinta plata,dar nu de la robinet!), amesteci cu o lingura de lemn, apoi acoperi borcanul cu o farfurioara mica (de cafea)si il scoti afara la soare.Il tii 3-4 zile, si in fiecare zi mai amesteci pina se topeste zaharul.Dupa 4 zile strecori florile si mai storci lamiile.Daca vrei sa o colorezi arde 3-4 lingurite de zahar si toarna-l in borcan .Apoi o pui in sticle si o introduci la frigider.Noi am facut deja vreo 3 sau patru ture.E grozava!Si iese f.acidulata.Necazul e ca s-au cam terminat florile de soc.Se mai gasesc pe drumuri de munte.Sper sa-ti iasa!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mulțumesc, Mona, aici sunt încă bune florile, pe potecile către pădure, unde e umbră și nu s-au ofilit. Sigur îmi va ieși, nu știam că trebuie să stea la soare! Mii de mulțumiri! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. @ MANOLEEEEEEEEEEEE, draga mea ţie îţi dau şi ligheanul şi borcanul, zău:)))
    hai să le IeI;)

    RăspundețiȘtergere
  12. @Gabi, la câtă îngheţată halim noi cred că am ieşi mai bine dacă ne-am inventa una;)
    da' fără conotaţii politice:)))

    RăspundețiȘtergere
  13. @Diana- ieri am avut încă o zi "de mare angajament". tot poporul a făcut băiţă. adica,cum zic eu, ne-am băiţat. inclusiv Snejinku care, la clătit, a tulit-o la clătit
    vă rogggggggggggg să nu mă întrebaţi ce-a fost
    a fost cevaaaaaaaaaa... :))))
    p.s.- avem şi 2 furtunuri(nu furtuni şi nu furtune;))

    RăspundețiȘtergere
  14. @ MIRELA!!! mergi pe mâna Monei, face cea mai tare socată din NVestul lumii:)))
    are recunoaşteri internaţionale:p şi nu numai

    RăspundețiȘtergere