vara

joi, 3 februarie 2011

CEaiUL :)



CEAIURI recomandddd ! :))))
şi

POVEŞTI, normal :)

Povestea ceaiului a început cu mai bine de 5000 de ani în urmă, în China condusă de împaratul Shen Nung . Se spune că acesta cerea întotdeauna ca apa să-i fie bine fiartă înainte de a o bea, de teamă să nu se îmbolnăvească. Într-o zi, pe când vizita o regiune îndepartată a ţării, a poposit cu suita într-o pădure şi conform obiceiului a cerut servitorilor să pună nişte apă la fiert. Pe neaşteptate nişte frunze uscate au căzut dintr-un tufiş aflat în apropiere tocmai în vasul cu apă schimbându-i culoarea si dîndu-i o aroma neobişnuită. Împăratul curios a gustat din licoarea proaspăt obţinută şi a găsit-o foarte plăcută şi revigorantă.

O altă legendă spune că Bodhidharma, un calugăr al cultului Zen care meditase în faţa unui zid timp de 9 ani, nu şi-a mai putut înfrînge toropeala şi a adormit. Pentru a se pedepsi şi pentru a fi sigur că nu va mai adormi el şi-a tăiat pleoapele. În locul unde acestea au căzut a răsărit în scurt timp planta ceaiului
.

Noi, punem în ibricul... 'bolboloselii' Ceai verde, că-i cel mai vesel
beţi un CEai cu NOI ?

14 comentarii:

  1. ceAIURI cu dragoste :)
    în punguţă e CEAI ALB cu 7 niveluri de aromă
    astea-s doar cîteva, cele mai 'uzuale'
    la noi e, şi, ceainărie
    e cam ce ne trece prin bibilică:)
    cam multe, ce-i drept, da' mai şi rămîn cîte unele:)
    PRIETENI să avem că DOAR aşa ne place
    ÎMPĂRTĂŞIND

    RăspundețiȘtergere
  2. iubesc ceaiul si povestile :D deci o postare pe gustul meu (^_^) succes in continuare

    RăspundețiȘtergere
  3. şi noi te iubim
    citim tot ce scrii şi ne place tare dar nu găsim locşor de cuvinte că-i locul tinereţii zglobii şi minunate la tine
    numai bine şi drag îţi gîndim şi dorim:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mniam-mniam-mniam!

    Ceaiul verde ma face sa nu dorm :) .

    Ceai alb cu niveluri de aroma?! N-am mai auzit de asta!

    Dar sunteti foarte rafinati :) !

    Dar cel mai mult va indragesc pentru ca sunteti atat de IUBITORI! Locul meu de iubit preferat e la voi :)

    RăspundețiȘtergere
  5. noi iubim mult DOCUMENTARELE
    Vlad :)
    în unul dintre ele o englezoaică pornise pe urmele numelui Victoria în vechile şi noile :)
    'provincii' englezeşi
    din documentarul acela 'ştim' multe despre ceai
    şi bem, doar, ceai povestit:)))

    suntem cei mai iubăreţi ;) locuitori ai LOCULUI :)
    şi pupăcioşi, de numa :)
    te pupăcim

    RăspundețiȘtergere
  6. Vlad, sa stii ca la mine are efect invers ceaiul verde;ieri am baut vreo trei cesti, plus doua cafele si-am dormit azi noapte foarte bine!
    Ne bucura ca iti place atita de mult in "batatura"noastra!Esti binevenit oricind, te asteptam cu placere!Pupam sufletelele tale!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am venit! :D
    Ceaiul pentru mama, eu ascult povestea şi torc împreună cu Snejinka. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. :) Uau! Mie imi sareau sigurantele de la 3 cesti de ceai verde si 2 cafele! Deh, sunt si cam hipertensiv si ma enervez repede in anumite situatii (ca de exemplu, ieri, cand am vazut o baba udand cainii comunitari pe strada, pe un ger de -12'C :( dar cum e LOC DE IUBIT, nu de protestat, nu mai spun nimic ;) decat ca la ura d-aia proasta si ingalata tind sa raspund la fel).

    V-as aduce-o pe Miaunel: cel mai jucaus catel al meu, o fetita nebuna-nebuna si lipicioasa, dar pe atat de agresiva cu strainii... de gelozia inter-canina s-a cam lecuit, in sensul ca a acceptat o competitie fair-play pentru alinturi si rasfaturi). Trebuie neaparat sa-mi iau un cablu de date, sa va arat si cateii mei, ca 2 dintre pisici (Peticel si Snickers) le-ati vazut, cred :)

    Muuulti pupici, pentru voi toti! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu cam am "lipici" la aproape toti ciinii si mai nou si la pisici.Nu mi-e frica de ei si prin oras de multe ori cind merg se ia cite un maidanez dupa mine ca daca am ceva de mincare prin geanta le dau.Asteptam poze cu sufletelele tale.Am vazut citeva pe blog, dar mai vrem.
    Cit despre baba aia care uda ciinii, cred ca-i trageam vreo doua.Nu suport oamenii care maltrateaza animalele.Astia cred ca-s oameni care n-au avut niciodata pe linga ei un suflet de necuvintator.Chiar am remarcat un lucru, copiii care cresc fara un catel, un pisic pe linga ei, sunt fricosi, timizi.Pacat!De cind ne stim noi am avut catei(cel putin unul), pisici, pui, rate, iepuri, etc.

    RăspundețiȘtergere
  10. ai uitat :

    purcei guiţogrei
    arici plici
    porumbei glu-gluţei
    bibilici tiriplici
    iepuraşi coconaşi

    mai zic ? :)))

    RăspundețiȘtergere
  11. :) Mi-ar place sa pot trai intre animale... Dar nu cred ca as avea mare succes in agricultura, intrucat nu prea ma impac cu ideea de sacrificare :( Chiar incerc sa imi reduc pe cat posibil consumul personal de carne.

    Pai, ce crezi ca i-am facut babei?! Educatie, fireste :) ! Doar ca m-am trezit cu 4 zdrahoni la geamuri, cu sabii, cu pistol, etc... Fi-su si prietenii. Mama nu a dormit toata noaptea, este medic, astazi a intrat in garda, va dati seama! Baba s-a dus la Procuratura, certificat legal, etc. E urata situatia. Dar nu cedez: ma voi duce sa hranesc cainii de acolo, ca si pana acum! Iar daca unul pateste ceva, am aranjat deja sa primeasca baba plangeri penale de la 2 fundatii si cativa colocatari. Imi pare rau ca nu pot face mai multe pentru acele suflete, unul este un catel pe care de abia l-am salvat de la moarte... dar nu pot sa-l aduc la mine, l-ar ucide ceilalti :( .

    Konrad Lorenz avea o intreaga teorie despre rolul animalelor in educatie copiilor. Copilul care nu creste in mijlocul naturii, conectat la intelepciunea sa eterna, este un rebut dpdv uman - si prea multi dintre semenii nostri sunt asa!

    As vrea sa ma mut la munte, undeva izolat - sa pot trai in pace cu animalele mele si compania oamenilor sa ma bucure, nu sa ma streseze ca acum. Este trist unde a dus suprapopularea, si oamenii nu vor sa inteleaga cat de mult le lipseste din aceasta cauza o IUBIRE adevarata, sincera, normala pentru fiinta umana - devenita imposibila in crescatoriile de oameni dispensabili din fier si betoane ("Viitorii detinuti politici" ai lui Vali Sterian).

    MULTA DRAGOSTE SA FIE PENTRU VOI SI TOATE SUFLETELE VOASTRE!

    RăspundețiȘtergere
  12. Missouri multumim ca ai trecut pe la noi!Snejinka simtea lipsa unor prieteni miorlaitori.Poate va jucati impreuna cu ghemele de lina sau cu mingiuca pe care i-am cumparat-o zilele trecute!

    RăspundețiȘtergere
  13. Vlade nu te lasa!Sper sa nu iasa rau!

    RăspundețiȘtergere