vara

marți, 2 iulie 2013

semn

LUMEA DE LÎNGĂ NOI!
Din „Minunile„ unei postări pe faceook 
s-a aflat și s-a însăilat povestea..
este mai mult: adev.ro/mp9ryh
„Detesta să stea alături de alţi copii şi, mai mult de atât, tremura de frică atunci când se afla în apropierea altor copii“, îşi aminteşte Arabella. De asemenea, fetiţa nu putea să menţină contactul vizual şi nici nu se atingea de propriile jucării. În urma acestor manifestări, părinţii au mers la doctor şi au aflat că suferă de autism sever.

Citeste mai mult: adev.ro/mp9ryh

Realizările ei sunt uimitoare având în vedere modul în care se comporta în trecut. La scurt timp după ce s-a născut, părinţii ei au observat că era diferită. Refuza să răspundă atunci când o strigau şi, iniţial, au crezut că este surdă. Însă au mai existat şi alte semnale îngrijorătoare. „Detesta să stea alături de alţi copii şi, mai mult de atât, tremura de frică atunci când se afla în apropierea altor copii“, îşi aminteşte Arabella. De asemenea, fetiţa nu putea să menţină contactul vizual şi nici nu se atingea de propriile jucării. În urma acestor manifestări, părinţii au mers la doctor şi au aflat că suferă de autism sever.

Citeste mai mult: adev.ro/mp9ryh

POVESTEA acestui copil excepțional .. într-o lume a lui, care-i cumva și-n lumea noastră, este simplă și .. totuși...
ea, Iris Grace pictează :) picturile ei sunt comparate de cunoscători cu acelea ale lui Monet ( Daily Mail).

 Detesta să stea alături de alţi copii şi, mai mult de atât, tremura de frică atunci când se afla în apropierea altor copii“, îşi aminteşte Arabella (mama fetiței-s.m.). De asemenea, fetiţa nu putea să menţină contactul vizual şi nici nu se atingea de propriile jucării. În urma acestor manifestări, părinţii au mers la doctor

Boala a fost descoperită și diagnosticată: autism!, sever!
Părinții au încercat să-i găsească o activitate care să-i facă plăcere dar toate strădaniile lor au fost inutile.. Iris a avut un comportament de respingere și furie  ..
apoi, printr-o întîmplare(?) minunată, a descoperit culorile..
Mama ei a desenat, pe Iris au amuzat-o desenele, bunica a cumpărat pentru ea culori și-un șevalet 
restu-i, cum se zice, deja istorie:)
una minunată: mama, fotograf de nunți a postat pe facebook una dintre picturile fiicei sale, o clientă văzînd-o a dorit să o cumpere.. apoi „lucrurile s-au rostogolit”.. deja un colecționar a cumpărat două dintre picturile ei, în luna noiembrie i se organizează o expoziție pentru ca  părinții să-i poată plăti tratamentele... și așa mai departe..
am pus toate linkurile de care aveți nevoie să puteți citi & vedea cu ochii voștrii că
minunile-(nu)s întîmplătoare?

p.s.- îmi pasă!
ție?
„ Ma ajutati, va rog?

Tot incerc sa va povestesc cum tinerii ca alexandra mea sint izolati, stau numai cu parintii, doar sporadic cu alti tineri, si nu e firesc. Si ca avem nevoie de cel putin un loc unde sa fie impreuna regulat si sa faca activitati diverse, cu oameni bine formati, activitati care sa le placa si care sa le sporeasca independenta, sa-i scoata din izolare.

Parintii nu au nici un ragaz doar pentru ei. Zi de zi, ora de ora sint impreuna cu tinarul. Oricit ar fi de energici si creativi, obosesc. Uneori foarte tare. Au nevoie de sprijin.

Centrul multifunctional pe care vrem sa-l facem si pentru care stringem fonduri si prin donatii online aici https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Centru-multifunctional-pentru-tineri-cu-autism este un astfel de loc.

Trebuie sa cistigam campionatul, primul pas spre Centru.. Nevoia e prea mare , fara nici un pic de exagerare.

Ma ajutati, va rog? O donatie cit de mica e importanta. Rugati-i si pe prietenii vostri sa ne ajute sa fim campioni. Va multumesc mult.”
(preluat de pe facebook, pagia doamnei Liuba Iacoblev)


 Daily Mail

Citeste mai mult: adev.ro/mp9ryh
comparate de cunoscători cu picturile cu nuferi ale lui Monet, scrie „Daily Mail“.

Citeste mai mult: adev.ro/mp9ryh
Când Iris a fost diagnosticată cu autism, soluţia a fost să descoperim o activitate care i-ar face plăcere. Am fost cu ea la locul de joacă, dar rezultatele au fost dezastruoase“, explică Arabella Carter-Johnson, mama fetiţei.

Citeste mai mult: adev.ro/mp9ryh

6 comentarii:

  1. Copiii astia sunt daruri pt a vedea cat de faina este viata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. sentimentul care mi-l lasă e același cu ruga aia „dacă am putea înțelege„ ce ne spun.. știi la ce mă refer

      Ștergere
  3. Ni se dăruie și ne dăruiesc atât de mult din ei, din sensibilitatea lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. IUBIRE! sunt speciali și special este tot ce-i legat de ei
      nu știu de ce dar mă simt legată de ei

      Ștergere