vara

sâmbătă, 5 iulie 2014

” Privește lumea în fiecare zi de parcă ai privi-o pentru prima dată”

Dragă Dumnezeu,
Pe mine mă cheamă Oscar, am zece ani, am dat foc pisicii, câinelui şi casei (cred că s-au prăjit chiar şi peştişorii roşii din borcan), iar asta e prima scri
soare pe care ţi-o trimit, fiindcă până acum n-am avut timp din pricina şcolii.
Să ştii de la început că mie nu-mi place să scriu, o fac numai când sunt silit.
Scrisul nu-i decât zâmbăreală, ploconeală,împopoţoneală etc.

Minciună frumoasă.
Ceva pentru oameni mari, adică
.”


Așa începe o poveste minunată pe care, dacă nu o știți deja, am citit-o acum ceva ani și pe care mi-o amintesc cu mult drag .. azi ..”Oscar și Tanti Roz nu e doar povestea unui copil nedreptățit de soartă, care stă de vorbă cu Dumnezeu; e povestea noastră, a tuturor. Există în textul lui Eric Emmanuel Schmitt un mesaj tulburător: oricare dintre noi poate fi Oscar, dar cu un dram de noroc în plus. Mai multe zile dăruite înseamnă să încerci să te bucuri de viață indiferent de cum ți-e hărăzită - în chip de premiu ori de pedeapsă - fără a uita totuși să răspîndești binele în jurul tău.”

..
(..)
”În această primă scrisoare am încercat, dragă Dumnezeu, să-ţi descriu un pic viaţa mea aici, la spital, unde toţi mă privesc ca pe un obstacol în calea dezvoltării medicinei, şi aş vrea de asemenea să te întreb dacă am să mă vindec sau nu. N-ai decât să tai varianta inutilă.
Te pup. Pe mâine, Oscar. P.S. Nu-ţi ştiu adresa, ce fac?

am să vă las și un link pentru a o citi pe toată 
vă doresc o vară minunată!





 

3 comentarii:

  1. E trist. Am citit . Nu stiu daca a reusit sa ma convinga ca sunt muritoare. Nu, CELLA, pana la capat vom crede ca suntem vesnici, altfel am fi prea pesimisti, nu am mai face nimic asteptand finalul. E bine sa crezi ca esti nemuritor.

    RăspundețiȘtergere