vara

joi, 17 februarie 2011

'o ardem' povestind :)




Se spune că ar fi fost o babă, pe care o chema Dochia. Adică babă nu era ea, ca să vedeţi. Ea era fiica unui împărat vestit şi era aşa de frumoasă că toţi fiii de crai o peţiră, dar ei nici unul nu-i plăcea. Azi aşa, mâine aşa, poimâine la fel, până ce unul din ei, nici una, nici alta, porneşte război împotriva împăratului, tatăl fetei, îl bate, îl prinde şi se apropie de palatul fetei, căci gândul lui

nu era altul decât să pună mâna pe fată.

Biata fată, când a auzit, de frică să nu cadă în mâna lui, s-a dus la o vrăjitoare şi a rugat-o să o prefacă într-o babă zbârcită şi urâtă. Şi-a luat nişte oi, s-a îmbrăcat cu nouă cojoace, căci era iarnă şi topenie de frig, şi a luat drumul spre pădure. A stat fata, adică baba, nu fata! Zic, a stat, până primăvara, când a dat colţul ierbii. În ziua dintâi a lui martie a fost aşa de cald, că baba şi-a lepădat un cojoc din cele nouă. A doua zi, şi mai cald, şi baba şi-a mai lepădat un cojoc şi aşa până şi-a dezbrăcat toate cojoacele. Dar tocmai a noua zi, când şi-a zvârlit ultimul cojoc, unde începe deodată un vânt aşa puternic, încât o îngheta pe babă şi o preface într-o stană de ghiaţă . Pasămite c-o ajunsese vreun blestem de-al lui bietul tată-său.

De atunci a rămas rostul vremii tot aşa schimbăcios în cele nouă zile de la începutul primăverii.

Şi tocmai când ai zis Doamne ajută şi ţi-ai lepădat surtucul, atunci te pomeneşti cu câte un pui de geruleţ, ba încă şi cu câte o zăpadă, de nici nu ştii cum să-l îmbraci iarăşi mai degrabă. De atunci a rămas şi vorba că: "să te ferească Dumnezeu de zilele Dochiei!"


Ieri a fost un PUI DE SOARE
Azi ?
PLOUĂ !
Mîine ?
Poate să ningă :(
Şi...
BABA DOCHIA

asta

este DOAR o 'variană'
mai ştim şi altele, cu nurori, cu bla bla bla...
adevăru-i că...
OFFF
e vreme rea

8 comentarii:

  1. Brrr! Aici ninge, vine iar gerul... Ce sa ne vaicarim atat, e inca februarie, si probabil ca nici in martie nu va fi mai bine... Din aprilie incolo putem sa speram la vreme mai frumoasa - pana prin iulie-august cand, probabil, vine canicula aia infecta :( Asta e clima in ROMania... Sper sa nu descoperim pe pielea noastra de ce au disparut mamutii ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. eu sunt meteodependentă şi toată porcăria mă afectează

    explozia solară mi-a dăruit o durere acută de ureche care era aiurea pînă mai ieri

    de văicărit nu ne văicărim dar bine nu-i
    îmbătrînim, la oase :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Aşa a fost şi la noi vremea, dar parcă cele nouă Babe veneau doar prin martie... :(

    RăspundețiȘtergere
  4. ce să ne mirăm
    nici babele nu mai sunt ce-au fost :)
    mai ales eu :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. :) Nu stiam de ce ma doare pe mine dibla... Explozia solară sa fie de vina?! Bine ca nu-i de la cofeina :)

    Pisicile dorm de sting in ultimele zile, cel putin Peticica... Pisu Mare a acceptat sa mai stea si prin casa - dau vina tot pe explozia solara :D . Snickers a innebunit: isi marcheaza teritoriul peste tot, ceea ce a devenit cam deranjant - m-am pomenit ca haina mea Polar portocalie mirosea de dimineata a pipi de motan :( Sau o fi cu substrat politic?! Nu-i nimic, am si una galbena, si una rosie... sa-i testez orientarile :D

    Dar eu nu pricep: daca avea oi, cum de a inghetat?! Daca stai intre oi, n-ai treaba cu frigul! Si n-avea caini? La oi trebuie si caini! Daca ma fac eu cioban, o sa am cate 2 caini pentru fiecare oaie :D

    RăspundețiȘtergere
  6. si eu astept primavara cu nerabdare ...sper sa ne auda stigatele mai repede...m-am saturat si de iarna si de baba Dochia...vreau copaci infloriti, flori, zumzet de gaze,...

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu-i de la cofeina Vlade, ca si pe mine ma doare "inteligenta" de vreo citeva zile.Ce sa facem daca suntem meteosensibili!
    Vad ca patesti si tu cu Snikers cum am patit noi cu Snejinku acum o luna.Mai lasa-l si tu pe afara, altfel o sa auzi "concerte" motanesti la greu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu nu pot sa-l las p-afara: in curte sunt 8 catei dornici sa-i "faca felul", pe strada... sunt masini mii si mii, derbedei si... alti catei (ca le dau de mancare si lor, si imi las masina pe strada special ca sa stea cainii vagabonzi sub ea :) ). Mama vrea sa-l sterilizeze :( adevarul e ca n-are somn, e agitat si... marcheaza teritoriul.

    RăspundețiȘtergere