vara

vineri, 11 iulie 2014

fapt divers




 Am preluat și noi, că ne-a plăcut mult mult, povestea frumoasă a oamenilor deștepți care (se) gîndesc aplicat armonizînd iubirea pentru amicii noștri singurei cu tumultul indiferenței care ne cotropește viețile în lupta nedreaptă cu aproape orice :)

Două din marile probleme ale orașelor sunt reciclarea deșeurilor și câinii comunitari. Ele nu sunt specifice doar românilor, ci și altor națiuni. De pilda, în Istanbul 150.000 de câini și pisici fără stăpân împart străzile cu 14 milioane de locuitori. Drept urmare, o companie turcească, Pugedon, a prezentat o soluție.







Bazându-se pe bunătatea oamenilor care își doresc să hrănească animalele fără stăpân de pe străzi, compania a conceput un soi de automat care, în schimbul unor PET-uri oferă o porție de mâncare de tip granule pentru câini sau pisici.
Granulele cad automat într-o tava de la baza tonomatului, iar de acolo animalele se pot hrăni. În același aparat, trecătorii pot baga și apa, care este, la fel, “servită” patrupedelor.
Aparatul se găsește deja pe străzile orașului, iar oamenii îl folosesc cu regularitate. Reprezentanții companiei spun că suportă costurile cu mâncarea animalelor strict din reciclarea PET-urilor


5 comentarii: